Furra e bukës

Brumëria

Pastiçeria

Furra e bukës

Buka NELA

Zgjidh bukën tënde midis 228 lloje bukësh dhe zbulo herë pas here recetat e reja të bukës nga vende të ndryshme. Mbi 480 receta të gatshme, zbulohen herë pas here.

Bukë, Kripë e Zemër

Furrat e bukës Nela, janë një mozaik dhe ekspozitë i 228 llojeve të bukëve të ndryshme me miellin cilësor të bluar nga mullinjtë me gurë. Gjashtë furra ofrojnë çdo ditë bukën me brumë të ardhur në mënyrë artizanale për cilësi dhe vlera ushqyese sa më të larta.

Brumosja Artizanale

Mjeshtrat furrxhinj, duan të shfrytëzojnë deri në maksimum potencialin e miellit me metodën Nela dhe prodhojnë bukën vetëm me brumë të ardhur në mënyrë artizanale. Të gjitha bukët cilësore Nela janë të bëra me brumë të ardhur dhe kalojnë një cikël nga 6 deri 18 ore orë. Ky është një proces i gjatë por i domosdoshëm për të pjekur një bukë të veçantë për cilësi e cila ruan gjatë vlerat e larta ushqyese.

Motoja e cila buron nga një këshillë e gjyshit është edhe përbërësi kryesor i recetave Nela: “Bëje punën mirë dhe shihe tjetrin në sy”.

Mjeshtrat Furrëtarë

Mjeshtrat furrëtarë të furrave Nela janë mbi 30 dhe ruajnë të gjithë me rigorozitet recetat eksluzive të familjes Nela.

Që nga furra e parë të gjithë mjeshtrat që janë integruar në organikun e furrave Nela, janë trajnuar së pari mbi tipologjitë e ndryshme dhe vlerat ushqyese të miellit Nela. Më pas janë trajnuar se si mund t’i japin formë dhe të pjekin me kujdes çdo bukë, për tër ruajtur karakteristikat dhe vlerat ushqyese.

Furrtarët Nela, trajnojnë çdo furrtar që furnizohet nga Nela për çdo varietet të ri mielli që propozohet nga mullinjtë Nela.

Furra e bukës

Buka NELA

Zgjidh bukën tënde midis 228 lloje bukësh dhe zbulo herë pas here recetat e reja të bukës nga vende të ndryshme. Mbi 480 receta të gatshme, zbulohen herë pas here.

Bukë, Kripë e Zemër

Furrat e bukës Nela, janë një mozaik dhe ekspozitë i 228 llojeve të bukëve të ndryshme me miellin cilësor të bluar nga mullinjtë me gurë. Gjashtë furra ofrojnë çdo ditë bukën me brumë të ardhur në mënyrë artizanale për cilësi dhe vlera ushqyese sa më të larta.

Brumosja Artizanale

Mjeshtrat furrxhinj, duan të shfrytëzojnë deri në maksimum potencialin e miellit me metodën Nela dhe prodhojnë bukën vetëm me brumë të ardhur në mënyrë artizanale. Të gjitha bukët cilësore Nela janë të bëra me brumë të ardhur dhe kalojnë një cikël nga 6 deri 18 ore orë. Ky është një proces i gjatë por i domosdoshëm për të pjekur një bukë të veçantë për cilësi e cila ruan gjatë vlerat e larta ushqyese.

Motoja e cila buron nga një këshillë e gjyshit është edhe përbërësi kryesor i recetave Nela: “Bëje punën mirë dhe shihe tjetrin në sy”.

Mjeshtrat Furrëtarë

Mjeshtrat furrëtarë të furrave Nela janë mbi 30 dhe ruajnë të gjithë me rigorozitet recetat eksluzive të familjes Nela.

Që nga furra e parë të gjithë mjeshtrat që janë integruar në organikun e furrave Nela, janë trajnuar së pari mbi tipologjitë e ndryshme dhe vlerat ushqyese të miellit Nela. Më pas janë trajnuar se si mund t’i japin formë dhe të pjekin me kujdes çdo bukë, për tër ruajtur karakteristikat dhe vlerat ushqyese.

Furrtarët Nela, trajnojnë çdo furrtar që furnizohet nga Nela për çdo varietet të ri mielli që propozohet nga mullinjtë Nela.

Brumëria

Byrek i bërë me dorë

Në vitin 2010, kërkesa e madhe e një produkti që në zanafillë prodhohej nga mjeshtrat furrëtarë, bëri që Nela Group t’i dedikojë një linjë të posaçme vetëm byrekëve tradicionalë të bëra me dorë. Çdo byrek i bërë me dorë me forma të ndryshme vinte me shijen e veçantë të byrekut të bërë plot përkushtim si në shtëpi.

Recetat e ndryshme janë me përbërës të zonës për t’i dhënë sa më shumë shijen artizanale të byrekut.

Aq të kërkuara ishin byrekët saqë stafi i linjës së brumërave u zgjerua me 50 vetë. Nuk mjaftoi me kaq. Jo vetëm Tirana, por edhe qytete të tjera kërkonin byrekët Nela. Linja e brumërave u detyrua të automatizojë disa procese, por mbajti gjithmonë linjën plotësisht artizanale të prodhimit me dorë.

Në 2018, Nela Group eksporton prodhimet e linjës së re të byrekëve edhe në Kosovë.

Peta NONA

Peta Nona është një risi e vitit 2017. Të frymëzuar nga gjyshja e shtëpisë, nipërit Nela vendosën të prodhonin peta për byreke dhe bakllava për festat e fundvitit.

Suksesi ishte i menjëhershëm. Peta Nona ishte ajo që zonjat e shtëpisë po prisnin, për të bërë byreke dhe bakllava me shije por pa u lodhur duke bëre petat në mënyrë tradicionale.

Peta Nona për byrekë dhe bakllava siç i bënte NONA.

Brumëria

Byrek i bërë me dorë

Në vitin 2010, kërkesa e madhe e një produkti që në zanafillë prodhohej nga mjeshtrat furrëtarë, bëri që Nela Group t’i dedikojë një linjë të posaçme vetëm byrekëve tradicionalë të bëra me dorë. Çdo byrek i bërë me dorë me forma të ndryshme vinte me shijen e veçantë të byrekut të bërë plot përkushtim si në shtëpi.

Recetat e ndryshme janë me përbërës të zonës për t’i dhënë sa më shumë shijen artizanale të byrekut.

Aq të kërkuara ishin byrekët saqë stafi i linjës së brumërave u zgjerua me 50 vetë. Nuk mjaftoi me kaq. Jo vetëm Tirana, por edhe qytete të tjera kërkonin byrekët Nela. Linja e brumërave u detyrua të automatizojë disa procese, por mbajti gjithmonë linjën plotësisht artizanale të prodhimit me dorë.

Në 2018, Nela Group eksporton prodhimet e linjës së re të byrekëve edhe në Kosovë.

Peta NONA

Peta Nona është një risi e vitit 2017. Të frymëzuar nga gjyshja e shtëpisë, nipërit Nela vendosën të prodhonin peta për byreke dhe bakllava për festat e fundvitit.

Suksesi ishte i menjëhershëm. Peta Nona ishte ajo që zonjat e shtëpisë po prisnin, për të bërë byreke dhe bakllava me shije por pa u lodhur duke bëre petat në mënyrë tradicionale.

Peta Nona për byrekë dhe bakllava siç i bënte NONA.

PASTIçERIA

Fillimi i viteve ‘90

Pastiçeri Nela fillon aktivitetin e saj duke iu referuar traditës së ëmbësirave pikërisht nga artizanati i punishtes tradicionale para viteve ‘90.

Menjëherë, në vitin 1991, pastiçerisë i shtohet një linjë shumë e rëndësishme dhe sukseshme; punishtja e akulloreve, nga të parat në Tiranë, e cila ofronte shumllojshmëri shijesh për publikun.

Në fillim të viteve ‘90, tek Pastiçeri Nela mund të gjenit tortat më të mira në Tiranë; marenga, me vezë, me gjalp dhe krem gjalpi.

Embëlsira tradicionale dhe me shërbet si: biskota, gurabije, pasta-sy, sheqerpare, bakllava dhe shëndetlie. Çokollata dhe bonbone me letra shumëngjyrëshe.

Me shumllojshmërinë e produkteve, Nela ishte një ekspozitë e shijes së pastiçerisë tradicionale në Tiranë.

Evolimi i Pastiçerisë Nela

Si në çdo sektor edhe në pastiçeri, shijet e klientëve sa vijnë e rafinohen. Në vitin 2001, Pastiçeri Nela sjell shumë risi në repartet e saj të prodhimit. Jo vetëm metodologjia por edhe përbërësit vijnë nga më cilësoret. Stafi trajnohet periodikisht duke ndjekur seminare për risitë e botës së pastiçerisë në vende të ndryshme të Evropës.

Sot pastiçeria Nela ka një staf prej 80 vetash në 6 reparte të ndryshme:

– Reparti i brumërave
– Reparti i pandispanja dhe i krepave
– Reparti i shërbetërave
– Reparti i Çokollatave
– Akulloret dhe Semifredo.

Torta të personalizuara

Çdo ëmbëlsirë, çdo tortë për festën tënde do të marrë formën që ti ke imagjinuar falë profesionistëve tanë të ëmbëlsirave. Nuk mund të vendosësh? Mjeshtrat pastiçierë do të mendojnë një tortë me pamje të veçantë për festën tënde.

PASTIçERIA

Fillimi i viteve ‘90

Pastiçeri Nela fillon aktivitetin e saj duke iu referuar traditës së ëmbësirave pikërisht nga artizanati i punishtes tradicionale para viteve ‘90.

Menjëherë, në vitin 1991, pastiçerisë i shtohet një linjë shumë e rëndësishme dhe sukseshme; punishtja e akulloreve, nga të parat në Tiranë, e cila ofronte shumllojshmëri shijesh për publikun.

Në fillim të viteve ‘90, tek Pastiçeri Nela mund të gjenit tortat më të mira në Tiranë; marenga, me vezë, me gjalp dhe krem gjalpi.

Embëlsira tradicionale dhe me shërbet si: biskota, gurabije, pasta-sy, sheqerpare, bakllava dhe shëndetlie. Çokollata dhe bonbone me letra shumëngjyrëshe.

Me shumllojshmërinë e produkteve, Nela ishte një ekspozitë e shijes së pastiçerisë tradicionale në Tiranë.

Evolimi i Pastiçerisë Nela

Si në çdo sektor edhe në pastiçeri, shijet e klientëve sa vijnë e rafinohen. Në vitin 2001, Pastiçeri Nela sjell shumë risi në repartet e saj të prodhimit. Jo vetëm metodologjia por edhe përbërësit vijnë nga më cilësoret. Stafi trajnohet periodikisht duke ndjekur seminare për risitë e botës së pastiçerisë në vende të ndryshme të Evropës.

Sot pastiçeria Nela ka një staf prej 80 vetash në 6 reparte të ndryshme:

– Reparti i brumërave
– Reparti i pandispanja dhe i krepave
– Reparti i shërbetërave
– Reparti i Çokollatave
– Akulloret dhe Semifredo.

Torta të personalizuara

Çdo ëmbëlsirë, çdo tortë për festën tënde do të marrë formën që ti ke imagjinuar falë profesionistëve tanë të ëmbëlsirave. Nuk mund të vendosësh? Mjeshtrat pastiçierë do të mendojnë një tortë me pamje të veçantë për festën tënde.